Här syns brunn och avloppsdiket.

Grannar i kläm när kommunen gjorde fel

STRÖMSUND (JT) Två grannar i Tåsjö för en gemensam kamp mot miljö- och byggavdelningen i Strömsunds kommun. Frågan om vem som har ansvaret för anläggningen av ett avlopp som kan ha påverkat dricksvattnet i en brunn har pågått i snart ett och ett halvt år.

Publicerad Senast uppdaterad

–Det är jag som är offer för ett felaktigt myndighetsbeslut. Hade kommunen gjort sitt utredningsarbete som Länsstyrelsen påpekar att man är skyldig att göra så hade det här aldrig hänt, säger Magnus Österberg, ägare till brunnen.

– Den som förorenar måste ta ansvaret. Det går inte att skylla på någon annan, säger miljö- och byggchefen Erik Casselbrant. 

Ärendet har under lång tid vandrat mellan de två grannarna, kommunen, länsstyrelsen och till mark- och miljödomstolen. Magnus Österberg, ”brunnsägare”, och Fredrik Bohlin, ”avloppsägare”, står på ena sidan och kommunen på den andra. Miljö- och byggchefen Erik Casselbrant hävdar att tillståndet för avloppet gällde längre bort från vägen, men att ”avloppsägaren” ändrat sig och byggt på en annan plats och då inte redovisat att det fanns en brunn i närheten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS