Politikerna fick svara på åhörarnas frågor angående en eventuell flytt av Hammerdals högstadieverksamhet till Strömsund.
Politikerna fick svara på åhörarnas frågor angående en eventuell flytt av Hammerdals högstadieverksamhet till Strömsund.

Föräldrar ställde politiker mot väggen i Hammerdal

Hammerdal (JT) Strömsunds kommun ska spara pengar, ett av förslagen är att lägga ner högstadiet Grevåkerskolan i Hammerdal och flytta verksamheten till Vattudalskolan i Strömsund. Det förslaget är helt upp åt väggarna tyckte föräldrar och företagare i byn, varför de kallade till möte med politikerna på lördagen.

Publicerad

Moderator för mötet var Lars Grip, och han inledde mötet med att välkomna alla och berättade att de bjudit in Barn- och kulturnämnden samt att det är viktigt att ses öga mot öga med politikerna.

De ledande kommunpolitikerna och skolchefen fick berätta sin syn på förslaget.

– Det är öppet för åhörarna att fråga om den här förflyttningen av högstadiet skulle innebära en besparing. Vi tycker att det är en dålig idé, nu för vi bara talan för Hammerdal, men det här påverkar även Hoting, Tåsjö och så vidare, sade Lars.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS