Fjällägenhet med utsikt över Raukasjö.

En epok är slut – fjällägenheten Raukasjö står tom

RAUKASJÖ/STRÖMSUND (JT) Efter trettio år i fjällägenheten i Raukasjö gick flyttlasset söderut och familjen Monica och Tommy Johansson flyttade till Skåne. Nu står det tomt med endast underhållsvärme till några av fastigheterna. Det finns redan intressenter som vill ta över verksamheten.

Publicerad Senast uppdaterad

Någon gång i vinter väntar vi besked från Statens fastighetsverk och Naturvårdsverket som måste komma överens om vem som ska äga fjällägenheterna i framtiden, säger Björn Wangerud som är tillsynsansvarig från Länsstyrelsen i Jämtland Härjedalen.

Ett tiotal personer har anmält intresse att ta över, men vi kommer inte att göra någonting förrän vi vet som vem som ska förvalta. Det kan bli olika förvaltningar. Handlar det om naturreservatet runt om fjällägenheten är det Naturvårdsverket som gäller. Där är det allmänna fiskekortet som gäller, och jaktkort för småviltsjakt går att köpa också. Men sedan är rätten till jakt och fiske kopplat till själva gården, säger Björn Wangerud.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS