Vasaloppsvinnaren Emil Persson, Optand, vann även Flyktingloppet.
Vasaloppsvinnaren Emil Persson, Optand, vann även Flyktingloppet.

Emil Persson och Ida Dahl segrade i årets Flyktinglopp

GÄDDEDE (JT) Det 71:a Flyktingloppet genomfördes under mycket fina förhållanden under helgen. Segrade gjorde långloppsstjärnorna Emil Persson och Ida Dahl.

Publicerad

En tävling som startade redan 1950 för att hedra och minnas de flyktingar som flydde från Norge till Sverige. Under devisen ”För frihet och fred” har Flyktingloppet sen dess arrangerats. Därför känns Flyktingloppet lite mer och starkare känslomässigt än en vanlig skidtävling.

Lördagens tävlingssträcka är 17 km och de tävlande är indelade i juniorer, motionärer, veteraner och en familjeklass. I juniorklasserna var det norska segrar genom blott 15 åriga Linnea Öyesvold Overhalla IL, som besegrade 5 år äldre medtävlande i Damer Juniorer.

Herrar Juniorer vanns av fjolårstvåan Johannes Sivertsen Leirådal IL. Familjeklassen dominerades av barnfamiljer som genomför loppet tillsammans. Det är möjligt att delta från 7 års ålder, fascinerande att se vilken bra stakteknik många av dom unga åkarna har. Det var ca 600 som genomförde lördagens tävling

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS