Karin Flodin är förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

Slutrapporten om Östersunds skolstruktur snart offentlig

ÖSTERSUND (JT) Den 23 mars blir fullmäktigeberedningens rapport gällande skolstrukturen i Östersund offentlig. Beslut kommer sedan att ta på Barn- och utbildningsnämndens sammanträde en vecka senare, den 30 mars. Sedan går beslutet vidare till kommunfullmäktige i maj.

Publicerad

Beredningen är partiöverskridande och gäller såväl förskola som skola i Östersund kommun. Den består även av såväl politiker som sakkunniga tjänstemän. I maj förra året lämnades en delrapport, nu handlar det alltså om slutrapporten.

Karin Flodin är förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun. Hon förklarar:

– Skolfrågan är viktig oavsett vilket styre, den får aldrig bli en arena för politiska strider. Nu är inte hugget i sten att det blir exakt så som beredningen pekar på, men man har jobbat förutsättningslöst och är överens om de stora frågorna i alla fall. En sådan stor fråga handlar om den södra kommundelen – det vill säga tre specifika orter. Fåker och Ångsta har varsin byskola, med undervisning från förskoleklass upp till årskurs 6. Tandsbyn har endast förskola. Alla dessa har stora brister i sina lokaler. Det handlar om bland annat dålig ventilation, för små lokaler och bristande utrymmen för personalen. –Något måste göras där, det går inte att bara lappa och laga, förklarar Flodin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS