Sankt Olafsloppet kortas på grund av dålig mobiltäckning

Det pågår en dragkamp mellan periferi och centrum.

Kall har i två års tid ställt upp med den ringa befolkning som finns för att skapa kontroller längs väg 336 ända till gränsen mot Norge. Vi har ringt hem folk från hela landet för vi har tyckt att det skulle bli en sådan fest att vara medarrangörer. Vi har lyckats. 

I år blir det inget lopp väster om Kall. Varför inte? Det beror inte på att vi skulle missa att skrapa ihop folk till alla kontroller. Nä det är så enkelt som att det saknas mobiltelefoni väster om Kallsedet! Och längre västerut saknas det även elektricitet. 

Jag hävdar att det inom samtliga delar av samhället pågår en dragkamp mellan periferi och centrum. I den dragkampen vinner för det mest centrum. Det brukar ju bo flest människor där. Med enkel demokratisk röstning vinner flertalet över fåtalet. I de flesta fall glöms det att även om det bor färre människor i periferin så skulle flertalet i centrum inte kunna få det liv de vill om dessa få i periferin inte fanns. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS