Eleverna Jenna, Maja och Ottilia vid fordonslinjen väntar på sin tur att förevisa körkunskaperna med lastbil.

Populärt med maskinvisning när gymnasiet Bispgården höll öppet hus

BISPGÅRDEN (JT) På lördagen var det öppet hus vid Jämtlands gymnasium i Bispgården där man har gymnasieprogram, inom vuxenutbildningen, samt Lärcentrum där bland annat elever från MIUN studerar.

Publicerad

Rektor för vuxeneleverna vid skolan är Johanna Forsgård som berättar vad som händer under dagen. 

– Vi har lite olika aktiviteter med bland annat en tipsrunda för våra besökare där man kan vinna fina priser. Vidare kan besökarna ta sig ner till fordonsplan där eleverna förevisar lastbilar, grävare och traktorer och det kommer att förevisas snöröjning. Naturligtvis har vi bjuder vi på fika med kaffe pepparkakor och helt klart glögg. 

– Huvudsyftet är att besökarna ska vandra runt och få information om de olika utbildningarna vi har här på skolan. Men vi har även en extern utbildning, det är många elever som läser på distans med enstaka kurser för att senare kunna gå vidare mot exempelvis universitetsstudier. Det får man då göra genom NTI-skolan för vi har inte behörighet att ha alla utbildningar hos oss. Men dom studerar genom oss här vid lärcentrum, där sjuksköterskorna sitter uppkopplad för sin utbildning här mot MIUN med lektioner via länk, berättade Johanna Forsgård. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS