Vilma Skoglund från Umeå med sin kanin Puma
Vilma Skoglund från Umeå med sin kanin Puma

Många små hopp vid kanintävling i Ammer

AMMER (JT) Den gångna helgen var det tävlingar i ridhuset i Ammer, men det var en annorlunda tävling, kaninhoppning!

Publicerad

Ett drygt tiotal deltagare från Skellefteå i norr till Gävle i söder hade samlats med kaniner för att tävla i olika klasser i rak hoppning.

Det vill säga att hindren står i rak följd med tre meters mellanrum, och det är indelat i klasserna från elit till lätt. Där höjderna är från 60 centimeter till 25 för de lättaste.

Klara Sunding från Östersund med sin kanin Nila värmer upp inför tävling
Klara Sunding från Östersund med sin kanin Nila värmer upp inför tävling

En av deltagarna var Vilma Skoglund från Umeå som kom med sin kanin Puma som skulle tävla i den lätta klassen där hon gör sin andra tävling och matte Vilma hoppas att det ska gå bra.

Hur mycket träning lägger du ner på det här Vilma?

– Det är ju lite mindre nu när det är vinter och kallt, det är inte så roligt att hoppa när det är snö men under sommaren och hösten tränar vi tre till fyra gånger i veckan och sedan är det ju tävlingar ganska ofta, berättar Vilma Skoglund.

Som sagt kom man från alla håll, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall men det fanns även jämtländska ekipage som kaninen Nila tillsammans med Klara Sunding från Östersund.

Många färgglada hinder som kaninerna skulle hoppa över
Många färgglada hinder som kaninerna skulle hoppa över

Hur är det har ni varit på tävlingar förut så det är ett vant ekipage?

– Ja det tävlas väl en gång i månaden i alla fall och vi är runt trettio medlemmar i klubben som håller på och det är väl 20 som är aktiva, vi håller till på olika grusplaner sommartid och på vintern är det som här i ridhus vi håller till, berättar mamman till Klara Maria Sunding.

Tävling var det från morgon till kväll i ridhuset i Ammer innan det hela var klart.

Powered by Labrador CMS