Landsbygdsminister Ann-Caren Sätherberg gästade Trätojordsbacken.
Landsbygdsminister Ann-Caren Sätherberg gästade Trätojordsbacken.

Bönderna viktiga för Sverige – landsbygdsministern besökte Hammarstrand

HAMMARSTRAND (JT) På söndagen hade Socialdemokraterna en familjedag på Trätojordsbacken i Hammarstrand där ett hundratal besökare kunde inmundiga kolbullar, kaffe och kakor och dessutom lyssna till Landsbygdsministern Anna-Caren Sätherberg.

Publicerad

Anna-Caren, det finns många skyltar om hur ni ska gå till valet i höst och enligt er kunna vinna valet. På en av skyltarna med dig som blickfång står det “Vi ska kunna bo och verka i hela vårt land”, är det här en sanning att alla ska kunna göra det eller är det en utopi att alla kan göra det?

– Det här är en sanning att vi ska kunna bo och verka i hela vårt land, vad vi ser just nu är att det växer upp fler och fler gröna jobb med mer produktion som sker med råvaran på plats. Det där är ju någonting som gör att den nya gröna industriella revolutionen som växer upp från norr och neråt ser till att vi får nya förutsättningar helt enkelt. Men det är klart att bor man längst ut i glesbygden så kan man uppleva på riktigt att allt inte fungerar, men det är ju politikens uppgift att se till att vi kan fungera.

– Vi har ju till exempel gjort mycket för att få det att fungera i glesbygden, med satsning på landsortshandeln så vi ser till att den butiksdöd som var innan har helt slutat upp och vi kan även se nya landsortsbutiker i glesbygd komma fram. För det vet man ju att dom inte bara är viktiga för mat utan att dom kan vara ombud för apoteksvaror eller andra typer av tjänster plus att det blir ett socialt nav i bygden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS