Anna Olofsson Frestadius är VD på Torsta AB.

Torsta vill testa att odla svamp – kan revolutionera gamla lador

ÅS (JT) Torsta vill satsa på svampodling. Det berättar Torsta AB:s VD Anna Olofsson Frestadius.
– Ja, vi har sökt medel för testbäddsutveckling, säger hon.

Publicerad

Det handlar om de två olika svampsorterna ostronskivling och shiitake. Båda är fina matsvampar. Ostronskivlingens smak är mild, konsistensen fin och den håller formen bättre vid tillagning än vad champinjonen gör.

I naturen
växer ostronskivlingarna på stammar.
Shiitake eller ekmussling är mörka svampar med stark smak som används flitigt i det japanska köket. Den är den näst mest odlade svampen i världen.

Svamp ses som en del i den hållbara matproduktionen och
konsumtionen av odlad matsvamp har stigit kraftigt under 2000-talet.

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS