Politikerdiskussion inför EU.

Östersunds kommunalråd debatterade EU i Sundsvall

LÄNET (JT) MIUN, Mittuniversitet, samlade fem politiska partier för diskussion inför EU-valet den 9 juni. Mötet var ett samarbete med MIUN:s samhällsprogram och Europa Direktkontoret i Härnösand. Debatten genomfördes på Campus i Sundsvall och sändes också digitalt med SVT-profilen Bert Sundström som moderator.

Publicerad

– Vad vill ni? Delar ni synen på EU? Många i Sverige och runt om i Europa har ett lågt intresse för EU och EU-parlamentet och vag uppfattning om vad man håller på med i Bryssel och Strasbourg. Jag personligen tycker att man ska rösta i valet till EU-parlamentet! Mycket av vår egen nationella lagstiftning hänger ihop med vad EU redan har bestämt oavsett om partierna har bestämt annat, sade Bert Sundström som start på diskussionen. 

Demokrati, klimatomställning och att varningar för EU som en överstatlig aktör var heta ämnen i diskussionen. I debatten deltog Effie Kourlos(c) kommunalråd i Östersunds kommun. Hon står på sjätte plats på centerpartiets valsedel till EU-parlamentet. 

– Vi är ganska överens om problemställningarna. EU är en garant för fred i Europa, men vi står inför stora utmaningar, tex klimatomställningen. EU är otroligt viktigt, och i mitt uppdrag som kommunalråd ser jag att EU är en möjliggörare. Norra Sverige är en nyckel så det är viktigt att skicka en norrlänning till EU. Det är mycket som händer här hos oss – vi har de gröna näringarna, och vi får många regionala utvecklingspengar till oss och det bidrar till samhällsomvandling. EU kan bidra med resurser för omställning och vi kan få pengar till vägar och transportvägar, sade Effie Kourlos. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS