Agne Svärd från FGÖ diskuterar med Birgit och Bernt Källström.
Agne Svärd från FGÖ diskuterar med Birgit och Bernt Källström.

Kulturbärande förening i Östersund fyller 100

ÖSTERSUND (JT) För ett sekel sedan bildades Föreningen Gamla Östersund (FGÖ), det firas nu med en utställning av fotografier i Jamtli entré och kafé.

Publicerad Senast uppdaterad

Utställningen består dels av ett antal fotografier som visar viktiga faser i stadens utveckling. Här finns exempelvis med kommunikationernas betydelse. Järnvägens ankomst till Östersund representeras av ett foto av ett tåg från slutet av 1800-talet. 

Flygets ankomst med en bild av flygplatsen på Frösön som anlades långt senare. Ett annat viktigt transportmedel fortfarande vid förra sekelskiftet och en bit in på 1900-talet var fartygen och ett fotografi visar hur det faktiskt var ganska trångt av sådana i Östersunds hamn. Det är den tidigare kungautställningens fotoboxar som nu återanvänds för bilder av Östersunds historia. 

Jamtli har producerat utställningen som bygger på ett urval genomfört av en grupp från FGÖ bestående av Peter Berg, Agne Svärd och Carl Henrik Jonasson. I slutfasen har de även fått rådgivande hjälp av fotografen Göran Strand. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS