Anna Vidmark och Anki Hallqvist vid verk av respektive.

Fyra grafiker på Ahlbergshallen

ÖSTERSUND (JT) Utställningen med fyra konstnärer från länet visar vilken bredd grafiken kan ha, både i teknik och uttryck. Det är Anna Erlandsson, Petra Henriksson, Anna Vidmark och Anki Hallqvist som bjuder på konstupplevelser.

Publicerad

Petra Henriksson är till vardags arkitekt i Östersund och det är även lätt att urskilja byggnader i hennes bildkonst. Fast på ett helt annat sätt. Hon berättar att här kan hon göra som hon vill och testa idéer. 

När hon till vardags sysslar med detaljerade ritningar där allt i slutänden ska fungera rent praktiskt och följa uppdragsgivarens krav så är hon i konsten helt fri. 

– Då är det här väldigt befriande, det är en lek och en test av en idé. Man tänker och tänker att ”det här borde kunna funka” och så gör man det och så kan man bli jätteöverraskad över på vilket sätt det funkar, säger hon. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS