Eva Sjödin arbetar fortfarande med vaccinering på Campus i Östersund.

Eva från Östersund blev Årets Virushjälte

ÖSTERSUND (JT) För andra året i rad har Pandemifonden gett utmärkelsen som går till någon som verkat för en värld utan virussjukdomar. Eva Sjödin är sjuksköterskan som ryckte in och hjälpte till med vaccinationen när det behövdes under pandemin.

Publicerad

Det var i tisdags exakt tre år sedan Sverige fick sitt första fall av covid-19. I samband med det utsågs årets hjälte. Initiativtagare till Pandemifonden är Niklas Arnberg, virusforskare vid Umeå universitet, och den samlar idag många andra vetenskapsmän och verksamheter. Eva Sjödin gick i pension som sjuksköterska 2018 och har jobbat på Region Jämtland Härjedalen sedan 1985.

När pandemin bröt ut 2020 så jobbade jag extra som timanställd på Östersunds kommun, på natten. Jag var ute på olika säbon (särskilt boende) och då kom jag i kontakt med sjukdomen, säger Eva och tillägger att det blev ett uppehåll senare under året på grund av att hennes man blev sjuk och avled i december, dock inte i covid.

Jag kände när det började gå över årsskiftet att nej, nu ska jag göra någonting. Så då anmälde jag mig och sedan har jag vaccinerat, berättar Eva och förklarar att hon sedan gick in som timanställd när det behövdes och då arbetade med vaccinering på mottagningen vid Campus i Östersund.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS