Hedda Bångman vid Vasaloppsspåret. Hon är nöjd med sina insatser där i år.

Offerdalingar glänste i Vasaloppet

OFFERDAL (JT) Flera skidåkare från Offerdals SK tävlade i årets upplaga av Vasaloppet. Detta anrika lopp var dessutom nummer 100 i ordningen. Vid Vasaloppsfrukosten i Almåsa värdshus hejade man allt man orkade på sina offerdalingar.

Publicerad

Emil Persson kom tvåa i Vasaloppet. Han tävlar för Östersunds SK men har Offerdalsbakgrund, genom sin mormor och morfar som bor i Bredbyn. Max Novak kom på 15:e plats. Han tog bergspriset i Evertsberg och försökte sedan rycka flera gånger.

Norge vann dock för tionde året i rad, med Andreas Nygaard. Max, som är född 1996, började åka skidor i Offerdals SK när han var 12 år. Det var i samma veva som familjen flyttade till Jämtland. Vasaloppet var ett stort mål för denna säsong för Max.

I Tjejvasan, 30 km seniorklassen, kom Hedda Bångman på 12:e plats. I söndagens Vasalopp på 90 kilometer kom hon på 14:e plats i damklassen. Hedda, som åkte Vasaloppet för andra gången, säger:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS