Lite skamfilad och med nickande huvud står den där och blickar över den stora vägkorsningen i Sveg.

SFU vill ta över träbjörnen i Sveg

Svegs företagar- och utvecklingsgrupp, SFU, vill ta över träbjörnen och har nu lämnat ett konkret förslag till Härjedalens kommun. —Vi vill utveckla hela området, och landmärket ska stå kvar, säger Göthe Hammarström.

Publicerad

Han säger att SFU har lämnat i ett förslag till kommunledningsutskottet vilket innebär att de tar över både träbjörn och den tomt som skapelsen står på.

Förslaget innebär att den av kommunen uträknade rivnings kostnaden på 560 000 kronor tillfaller SFU samt att de köper tomten för 34 000 kronor. Således ramlar drygt en halv miljon kronor in i SFU-kassan för att rusta träbjörnen som vid tidigare besiktning var utom all räddning.  Den grupp som vill ta över har en helt annan uppfattning. 

—Visst går den att rädda. Vi har haft expertis på plats så det finns olika lösningar. Men det viktigaste är att utveckla tomten, säger Göthe Hammarström som är talesman för gruppen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS