Storsjöyrans Lars Sillrén död

ÖSTERSUND (JT) Under måndagen avled en av Storsjöyrans grundare Lars Sillrén. Utöver medgrundare var han också styrelseordförande och före detta VD för Storsjöyran. Han blev 67 år gammal.

Publicerad Senast uppdaterad

Året var 1983 och Storsjöyran hade varit nedlagd i tio år när sju unga män från Länet beslöt sig för att återuppliva den. Inledningsvis startades festivalen som ett svar på att kulturutbudet i Östersund var ganska skralt och över tid växte Storsjöyran till en av Sveriges största festivaler. En av de sju unga männen som 1983 bestämde sig för att starta Yran var Lars Sillrén. Måndagen den 5 juli drabbades han av plötsligt hjärtstillestånd och avled. Bengt (Budda) Eriksson var en av de sju unga männen som tillsammans med Lars startade Storsjöyran och berättar om honom.

– Jag har haft väldigt svårt att ta in det. Hans och min vänskap är ända sedan gymnasiet. Storsjöyran började ju som ett projekt mellan gamla polare och vi hade allihopa en väldigt nära relation. Lars var väldigt rapp och humoristisk samtidigt som han hade en väldigt seriös sida, berättar Bengt.

Den första av de återupplivade Storsjöyrorna anordnades 1983 och artisterna var bland andra Ewert Ljusberg, Moltas Eriksson och 220 Volt. Storsjöyran är Sveriges äldsta festival och Bengt berättar om den enormt stora roll Lars spelat i att göra Storsjöyran till ett av Sveriges största kulturevenemang.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS