Kristin Höög är nominerad av sina elever till Årets lärare i Ragunda kommun, vilket hon är mycket glad över. Foto: Privat

Årets lärare i kommunerna är utsedda

LÄNET (JT) Kristin Höög i Ragunda, Helena Ackeflo i Krokom, Anna Kvarneland i Berg, Marie Landin i Strömsund samt Jessica Rösand i Östersund har alla utsetts till Årets lärare 2023 i respektive kommun. Nu går de vidare i denna stora, nationella tävling.

Publicerad

Årets lärare är en utmärkelse, som sedan nästan tio år drivs av en stiftelse med samma namn. Alla elever får, ensamma eller med hjälp av en förälder, anonymt nominera en lärare de har. Sedan väljs en lärare ut per kommun av en jury. Det hela kulminerar i en stor gala på Cirkus i Stockholm varje höst.

Sammanlagt har 2681 nomineringar gjorts i landet i år. 26 av dem kom från länet. Från Härjedalen, Bräcke och Åre kom inga nomineringar men två från Berg och två från Krokom, en från Ragunda, en från Strömsund och tjugo från Östersund. Från Krokom valdes sedan Helena Ackeflo som undervisar i åk 4-6 på Rödöns skola. Från Strömsund blev det Marie Landin, åk-1-3 på Bredgårdsskolan.

Från Östersund: Jessika Rösand, som arbetar på fritidshemmet på Norra Skolan. Från Berg valdes Anna Kvarneland som undervisar i yrkesämnen på Fjällgymnasiet. Slutligen Kristin Höög i Ragunda.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS