Polis och räddningstjänst samlades vid länsstyrelsen i Östersund, men vid kl. 13.45 blev det åter tillåtet att passera.

Polisinsatser efter hot - länsstyrelsen i Östersund avspärrad

18 länsstyrelser i Sverige har fått brev med misstänkt pulver. I Östersund har området kring länsstyrelsen varit avspärrat, men den yttre avspärrningen är nu upphävd.

Publicerad Senast uppdaterad

Det har under onsdag förmiddag kommit in uppgifter om ett misstänkt vitt pulver från åtminstone 18 länsstyrelser i landet. Däribland Östersund där polis och räddningstjänst samlades på platsen. Delar av Köpmangatan samt Residensgränd upp mot Storsjöteatern spärrades av, men när JT:s reporter var på plats vid kl. 13.45 hävdes denna yttre avspärrning. Polis på plats informerade dock om att den inre avspärrningen på länsstyrelsen fortfarande gällde.
-Jag har inga detaljerade uppgifter men fler nyheter kommer under eftermiddagen, säger Marie Andersson, presstalesperson för Polisregion Nord.

Uppdatering kl. 16.48: Polisen meddelar att deras arbete nu är klart. Försändelsen har tagits i beslag, den ska analyseras och spårsäkras. Inledningsvis rapporterades att flera personer har kommit i kontakt med det mottagna pulvret men ingen person är skadad och försändelsen bedöms vara ofarlig. En anmälan om olaga hot mot grupp har upprättats men ännu finns ingen misstänkt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS