Stor satsning på kulturen i Jämtland och Tröndelag

LÄNET (JT) Med projektet SAMSPILL (Samspel) ska företagare inom kultur och kreativa näringar stärkas och totalt omfattar ansökan 1,14 miljoner euro.

Publicerad

Av dessa medel har 35 procent av den svenska delen av projektet säkrats genom att regionala utvecklingsnämnden beviljat 2 753 784 kronor. Målet är att de olika aktörerna ska få kunskap om varandras villkor och förutsättningar, skapar strukturer och mötesplatser för att för att kunna samverka, utveckla de produkter och tjänster som efterfrågas samt bygga affärsrelationer.

– Vi ser fram emot att följa satsningen och hur den kan stärka vårt län och göra det mer långsiktigt attraktivt för fler bofasta, fler besökare, fler framgångsrika kulturföretagare och för fler aktörer som samarbetar med kulturföretagare, säger Jonas Andersson (S), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS