Carola Carola Häggqvist på omslaget till sin senaste skiva. Foto: Pressbild

Carola och Yran dubbeljubilerar

ÖSTERSUND (JT) Det är inte bara Storsjöyran som fyller 40 år, det gör även Carola som artist.

Publicerad

Det var 1983 som en väldigt ung Carola Häggqvist medverkade i Melodifestivalen och för första gången sjöng låten Främling live. Samma år återuppstod Storsjöyran i dess nuvarande, mer moderna form. Det här vill de fira ihop och för Carolas del blir framträdandet på årets Yra ett led i ett större jubilerande där hon utgår från just låten Främling.

Det börjar med en särskild Carolaturné på Avicii Arena i Stockholm och fortsätter med en turné som alltså även innefattar Östersund och Storsjöyran. Här ska hon framträda på Stortorget under lördagen 29 juli med poplåtar från olika delar av karrären som förutom Främling innefattar bland andra Tommy tycker om mig och Fångad av en stormvind.

Mångsysslaren Benjamin Ingrosso som ifjol blev korad till Årets manliga artist gör sin Yrandebut på Stortorget dagen innan Carola, 28 juli. Han har blivit känd tv-personlighet men hyllades även för sin insats med Kungliga Filharmonikerna under fjolåret. På meritförteckningen har han även en vinst i Melodifestivalen och flera nomineringar i P3 Guld och Grammis.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS