Här tillverkas inga prillor. Den tänkta snusfabriken gick i konkurs i november med skulder på drygt 1,48 miljoner kronor.

Miljonskuld i konkursade snusfabriken i Trångsviken

ÖSTERSUND (JT) 10 000 kronor i tillgångar och 1,48 miljoner kronor i skulder. Det visar konkursbouppteckningen för Snusfabriken i Trångsviken som gick omkull i början av november.

Publicerad

Åre Snus Factory AB etablerade sin verksamhet i Trångsviken under 2022. Företaget har dock haft skulder i obetalda löner till de anställda samt skulder till Kronofogden. Under en period valde fastighetsägaren Lennart Jonsson att stänga av elen eftersom företaget inte betalat hyra men där han valde att slå på den igen eftersom han fick in 70 000 kronor i hyresbetalningar. 

I början av november begärde ägaren Per Tegelöf företaget i konkurs och advokat Cilla Lindahl vid Kaidings advokatbyrå utsågs till konkursförvaltare. 

Hon blev nyligen klar med den konkursbouppteckning som visar att skulderna i bolaget vida överstiger de blygsamma tillgångarna i Åre Snus Factory AB 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS