Eva bor i det stora gula huset, här är hon med sina gäss.

Gamla avtal hindrar återställande av våtmark – Eva i Tullus drabbad

TULLUS (JT) Eva Rappe bor på en vacker släktgård i Tullus och driver företaget Tullus Lantliv. Hon arbetar aktivt med bland annat biologisk mångfald och att öka naturvärdena i skog och mark. Men nu har gamla regler med avtal från 1899 satt krokben för hennes vision om att skapa en stor våtmark.

Publicerad

Gården är på 170 hektar. Här finns en småskalig äggproduktion, men här finns också får, fjällkor, ankor, gäss, katter, hundar, påfåglar och bin. Flera av dessa djurarter ingår i genbanken för utrotningshotade husdjursraser, de är en del av det svenska kulturarvet. 

Gården har naturbetesmarker och Eva håller även på med permakultur. Permakultur är ett designverktyg som används för att skapa hållbara mänskliga bosättningar och samtidigt återuppbygga naturens resurser såsom jord, skogar och vatten. 

Hon har även en idé om att skapa en hektar våtmark för att gynna fågellivet, men även andra smådjur. Det är ett LONA våtmarksprojekt i samarbete med Krokoms Naturskyddsförening. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS