Direkt efter beslutet om avtalet i samhällsbyggnadsnämnden hölls en digital presskonferens. Där samhällsbyggnadsnämndens presidium medverkade närmast på bilden Leif Jonsson (S) som reserverade sig mot beslutet och Olof Wallgren (C) som röstade för att avtalet ska avslutas och inte förlängas.

Krokoms kommun säger upp vindkraftarrendet i Offerdal

Efter Jämtlands Tidnings avslöjande sägs markarrendet för Affloardal Energi upp. Förhandlingarna om ett nytt avtal avslutas.

Publicerad

På torsdagen beslutade en så gott som enig samhällsbyggnadsnämnd att säga upp det nuvarande arrendet och avsluta förhandlingarna om ett nytt med Affloardal Energi och Vattenfall. Det gäller kommunens mark i Nordbyn i västra Offerdal. Samtidigt gavs besked om att kommunen ska göra om vindbruksplanen.

Läs mer: Lokalt bolag tjänar många miljoner på ett vindkraftavtal i Offerdal

Flera olika intressegrupper har engagerat sig i frågan som skulle få konsekvenser för flera aktörer i området som rennäringen, inflyttningsprojekt och turistföretagen. På torsdagen låg frågan om avtalet på Samhällsbyggnadsnämndens bord för beslut. Tjänstepersonerna hade tre förslag för beslut: Ett - att fortsätta förhandlingarna och ingå ett nytt avtal med Affloardal Energi, två - att pausa förhandlingarna i väntan på ny vindbruksplan, tre - att säga upp nuvarande avtal och avsluta fortsatta förhandlingar om ett nytt avtal. En nästan enig samhällsbyggnadsnämnd valde tredje alternativet, att säga upp och avsluta förhandlingarna om ett nytt avtal med Affloardal Energi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS