Eva-Lena Åslund med Ottsjöns yngsta bybo, lilla Sigrid.

Ottsjön är på gång igen

OTTSJÖN (JT) I byn Ottsjön, två mil från Föllinge längst med väg 344 på gränsen till Strömsunds kommun, satsar man stort på framtiden. Jämtlands Tidning for dit och pratade med två av eldsjälarna i byn: Eva-Lena Åslund och Ingemar Andersson.

Publicerad

Byn grundades 1734 av dragonerna Pål Persson Bång från Sikås och Hans Sijk från Solberg. I Ottsjön bor idag runt 70 personer varav 17 är barn. Eva-Lena har bott här i fem år och arbetar som fritidsledare på Cederbergskolan i Föllinge. Just nu är hon föräldraledig med sin sex månader gamla solstråle Sigrid, som utgör det allra yngsta tillskottet i byn.

Eva-Lena uppskattar den goda sammanhållningen och friluftslivet, här finns bland annat fina möjligheter till paddling och skidåkning. Hon berättar:

–Bygdegården byggdes år 1955 och nu vill vi renovera den! Det första steget handlar om att göra ett bättre kök för det är mycket enkelt och inte godkänt idag. Men även om tillgänglighetsanpassning av toaletter, tilläggsisolering, fönsterbyten, entré och uteplats. Dessutom planeras det bland annat ställplatser för turisternas husbilar. I bygdegården hålls det idag olika evenemang som gymnastik, firande av högtider som valborg och midsommar, vidare tomtebesök, musikkafé och annat:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS