Astrid Lönn Jern är vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden för C, samt ledamot av kommunfullmäktige.

Politikerjäv i skolfråga i Krokom?
Nämndordförande: ”Ytterst olyckligt”

KROKOM (JT) Skolbråket i Hotagsbygden, angående var en gemensam förskola, skola och fritids ska placeras, fortsätter. Nu har den enda politikern i området öppet satt sig på dubbla stolar.

Publicerad Senast uppdaterad

Astrid Lönn Jern är bosatt i Häggsjövik i Hotagsbygden och folkvald politiker för Centern. Hon är vice ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden samt kommunfullmäktige. det öppna dialogmötet i Valsjöbyn förra veckan, uttalade sig Lönn Jern tydligt för Centerns ståndpunkt: att en ny skola bör byggas centralt i Hotagsbygden.

I veckan landade ett öppet brev hos kommunen, där sju byalag samt föreningen Ansättfjällen menar en att en ny skola ska byggas centralt i Hotagsbygden. Ett av de sju byalag som skrivit under den, är Häggsjöviks byalag genom dess ordförande Astrid Lönn Jern.

Det betyder alltså att hon i princip skrivit ett brev till sig själv som kommunpolitiker, och angett tydliga åsikter om en fråga hon som politiker ska besluta om. Astrid Lönn Jern har inte återkopplat till Jämtlands Tidning trots flera försök att nå henne för en kommentar om den aktuella situationen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS