På varsin sida om porten är järndörrarna inbyggda. Vid besiktningarna skruvas träpanelen ner så att dörrarna kan kontrolleras för rost och dylikt.

Lars-Åkes garage är ett skyddsrum – senaste besiktningen 17 år sedan

STRÖMSUND (JT) Kommunens säkerhetssamordnare har fått förfrågningar över telefon från ortsbor som har sökt efter närmaste skyddsrum på MBS:s digitala karta. En del av skyddsrummen ser nämligen ut att ligga i privata villor. Det handlar både om skyddsrum i villakällare och i villagarage. JT var och besökte ett sådant skyddsrumsgarage.

Publicerad

När kriget i Ukraina bröt ut den 24 februari ökade trycket på MSB:s digitala skyddsrumskarta från 50 000 besökare till 800 000. Rusningen var dock inget som Lars-Åke Haglund i Strömsund deltog i.

– Jag vet i alla fall var ett av dem är, säger han.

Han är nämligen ägare av ett av de skyddsrumsgarage som finns på MSB:s karta över centrala Strömsund. Garaget är hopbyggt med villan och byggdes 1983 av den dåvarande ägaren, som fick bidrag för att bygga ett garage som kunde fungera som skyddsrum. När Lars-Åke och hans fru Carina köpte huset 1988 var skyddsrummet inget de tänkte något särskilt på. Det kommer dock med vissa förpliktelser.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS