För att fira att Trangia fyller 100 år har man tagit fram ett jubileumskök i tre olika färger. Här visar Magnus Rydell upp det med färgen power pink.
Älskat friluftskök: Trangia fyller 100 år
TRÅNGSVIKEN (JT) Hållbarhet, kundnöjdhet och bra anställningsförmåner. Så beskriver Magnus Rydell Trangias framgångsrecept.
– De senaste fem åren har vi investerat 32 miljoner. Det vi tjänar återinvesterar vi, säger han.
År 1951 lanserades den första prototypen av Trangiaköket, det bärbara köket som har utvecklats till att bli synonymt med matlagning i naturen och numera används i hela världen.
Trangia är än idag ett familjeägt företag. Magnus Rydell är den första VD:n som rekryterats utanför familjen på drygt 90 år.
Förra året omsattes 73 miljoner, en ökning från 47 när Rydell klev ombord för åtta år sen. Men vägen har varit långt ifrån spikrak.