Heidi Sundelin, rektor på Hjalmar Strömer kan under pågående utredning inte uttala sig om detaljerna rörande inbrottet på skolan, såsom varför inte larmet slog igång eller hur många datorer som saknas.

Inbrott på Hjalmar Strömerskolan – hålls stängd under måndagen

STRÖMSUND (JT) Flera datorer stals under helgen från Hjalmar Strömerskolan. Även ett stort antal dörrar har brutits upp och förstörts.

Publicerad

Polisen har inlett en undersökning och skolan hålls stängd under måndagen. Det var på söndagens morgon som det upptäcktes att någon eller några hade brutit sig in på Hjalmar Strömerskolan under helgen och stulit datorer. En anställd anlände till skolan för att jobba på söndagen och upptäckte att det låg datorer på golvet.

– Sen såg hon en dörr som var trasig och började ana oråd. Så kontaktade hon mig och jag larmade polisen, berättar Heidi Sundelin, rektor på Hjalmar Strömerskolan.

Polisen utreder vad det är som har hänt, hur gärningspersonen eller –personerna tagit sig in, och kommer under måndagen att göra ytterligare undersökningar på plats i skolan. Hur många datorer som fattas eller varför larmet inte gick i gång vill Heidi inte kommentera. Inbrottet kommer inte påverka undervisningen annat än att skolan hålls stängd under måndagen, på tisdagen och resten av veckan planerar Heidi Sundelin att hålla skolan öppen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS