Heidi Sundelin, rektor på Hjalmar Strömer, menar att det inte fanns många känsliga personuppgifter i de 32 datorer som stals. Nu läggs förundersökningen ner.

Inbrottet på Hjalmar Strömerskolan: Förundersökningen läggs ner

STRÖMSUND (JT) Polisen har inga spår efter gärningsmannen eller gärningsmännen efter inbrottet på Hjalmar Strömerskolan i början av december 2021. Nu lägger de därför ner förundersökningen. – Får vi in tips återupptar vi ärendet, säger förundersökningsledare Eva-Lena Fransson.

Publicerad

Det var söndagen den 5 december en anställd på skolan upptäckte att det saknades datorer på skolan. Trettiotvå datorer och ett antal tjänstemobiler stals i inbrottet. Nu meddelar förundersökningsledare att man sannolikt lägger ner förundersökningen.

– Bekymret är att vi inte har fått några konkreta tips om vem eller vilka det kan vara, säger förundersökningsledare Eva-Lena Fransson.

– Det har genomförts en teknisk undersökning, men det är sällan den ger något i sådana här fall. Då ska man ha blodspår, att gärningsmannen gjort sig illa, men det fanns inte i det här fallet, tillägger hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS