På hemtjänsten är man van vid att lösa problem, menar Jenny Jönsson Lundberg, hemtjänstpersonal. Hon är glad att bron åtgärdas och det är bra att vägarna i Norrland tas hand om. Men att broavstängningarna innebär ökad tidspress sticker hon inte under stolen med, även om hon menar att det går att vänja sig vid.

Krångligt för Hemtjänsten i Strömsund vid avstängning - Bil – gå eller cykla och bil igen blev lösningen

STRÖMSUND (JT) Hemtjänsten fick avslag på sin önskan att få använda Strömsundsbron under helgerna, vilket Jämtlands Tidning har rapporterat om tidigare. Personalen är kreativa och vana att lösa problem. Men vid inkommande larm nattetid sätts en redan tidspressad personal under ytterligare stress.

Publicerad Senast uppdaterad

Åtta minuter tar det att gå över Strömsundsbron. Åtminstone i sommarväder. Hemtjänsten i Strömsund har tagit tid för att kunna lägga in den extra tiden i planeringen då Trafikverket beslutade att enbart blåljus får dispens på helgerna då bron är avstängd.

Efter ett genomgångsmöte med hemtjänstpersonal och chefer kom man fram till att den bästa lösningen var att ha två bilar stationerade på södra sidan om bron. Den personal som ska åka till södra sidan blir skjutsad av annan personal från hemtjänstens grupplokal, som ligger på norra sidan om bron, sen går eller cyklar man över till Näsviken där bilarna står.

Jenny Jönsson Lundberg, hemtjänstpersonal, tycker att det är positivt att bron åtgärdas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS