Skolmat kräver tuffare planering – Härjedalen lägger upp nödlager i fall av kris
HÄRJEDALEN (JT) För att spara pengar har kommunen ändrat i matsedeln och blandat baljväxter i köttfärsen. Nu bygger man också upp ett nödlager i händelse av kris.
Att vara kostchef i en kommun kan idag vara tufft med dyrare råvaror och en budget att förhålla sig till. Åke Remén, kost och servicechef i Härjedalens kommun har trots ökad budgetram fått göra justeringar.
Vissa kommuner har bland annat infört vegetariska dagar för att sänka kostnaderna. JT frågar därför Remén om kommunen behövt justera menyer efter de senaste råvaruhöjningarna.
– Vi har alltid ett vegetariskt alternativ alla dagar på matsedeln i skolan. Sedan har vi börjat med en ny matsedel efter årsskiftet som är annorlunda än tidigare. Vi har mer grönsaker i maträtterna för att få ner matpriserna en del.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu