Skolmat kräver tuffare planering – Härjedalen lägger upp nödlager i fall av kris

HÄRJEDALEN (JT) För att spara pengar har kommunen ändrat i matsedeln och blandat baljväxter i köttfärsen. Nu bygger man också upp ett nödlager i händelse av kris.

Publicerad

Att vara kostchef i en kommun kan idag vara tufft med dyrare råvaror och en budget att förhålla sig till. Åke Remén, kost och servicechef i Härjedalens kommun har trots ökad budgetram fått göra justeringar.

Vissa kommuner har bland annat infört vegetariska dagar för att sänka kostnaderna. JT frågar därför Remén om kommunen behövt justera menyer efter de senaste råvaruhöjningarna.

– Vi har alltid ett vegetariskt alternativ alla dagar på matsedeln i skolan. Sedan har vi börjat med en ny matsedel efter årsskiftet som är annorlunda än tidigare. Vi har mer grönsaker i maträtterna för att få ner matpriserna en del.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS