Projektet Björnrike Syd har inte fått gehör hos Mark och Mlljödomstolen och nu överväger bolaget Björnrike Syd AB Att överklaga.

Nej till skidområdet Björnrike Syd – igen

VEMDALEN (JT) Den planerade skidanläggningen benämnd Björnrike Syd får för fjärde gången inte godkänt av Mark och Miljödomstolen med hänvisning till att det finns kungsörn i ett revir där anläggningen placeras.

Publicerad

Tankarna på att utveckla ett nytt skidområde i Skorvdalen har odlats sedan 35 år tillbaka då skidkungens Bert Karlsson ville se en ny anläggning i området men det blev aldrig av. 

År 2013 väckte dåvarandet bolaget Örndalen Exploatering AB liv i det projekt Länsstyrelsen beviljade den 23 maj 2013 men som Mark och Miljödomstolen upphävde och sedan efter överklagan, upphävts tre gånger. Bakom de som inte vill se ett utvecklat skidområde med liftar och boenden hör fågelskådarorganisationerna Birdlife Sverige, Jämtlands Läns Ornitologiska förening, Kungsörn Sverige och Naturskyddsföreningen. 

Hittills har de med framgång lyckats stoppa projektet och nu har de fått igenom sin överklagan över det beslut om miljötillstånd Länsstyrelsen gav den 28 juni förra året och som var förenat med vissa försiktighetsåtgärder för att skydda naturen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS