Många laddade på den mobila laddstationen i Sveg.

750 laddade vid mobil laddstation i Sveg under sportloven

SVEG (JT) Under sportlovsveckorna 7 till10 placerades en mobil laddstation i Sveg. Placeringen i Sveg var ett önskemål i den enkät som genomförts bland fjällresenärer.

Publicerad

Sveg är en klassisk knutpunkt för många fjällresenärer och stationen har underlättat för många fjällresenärer under sportlovsresan. Totalt laddade ca 750 bilar vid laddstationen som sattes upp i ett samarbete mellan Audi, SkiStar, Jämtkraft och Mer för att bidra till mer hållbar fjällturism.

"Vi visste att det fanns ett behov i Sveg men inte att det var så stort. Under helgerna var det kö vid ett antal tillfällen och det har varit bilar här och laddat långt in på nätterna", berättar Jimmy Anjevall vid Jämtkraft.

Härjedalens kommun bidrog genom att göra den kommunala besöksparkeringen, centralt i Sveg vid Medborgarhuset, längs E45 tillgänglig för den mobila laddstationen, där närheten till serviceställen för att äta och handla var särskilt uppskattat under laddstoppet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS