Matpriserna har stigit relativt kraftigt under 2022, men iCA Maxi är billigast i hela landet enligt PRO:s undersökning.

ICA Maxi i Östersund har Sveriges billigaste matkasse

ÖSTERSUND (JT) När PRO genomfört sin årliga undersökning av hur mycket en genomsnittlig matkasse kostar och har stigit i pris visar det sig att Jämtland hör till de dyrare. Men några butiker sticker ut åt andra hållet, särskilt ICA Maxi som har den billigaste matkassen i hela landet bland de stora butikerna.

Publicerad

Priserna har stigit med ungefär 20 procent år 2022, jämfört med året innan. Det visar PRO:s undersökning där de har låtit medlemmar anteckna priserna på ett i förväg bestämt urval av varor i totalt 640 butiker, varav 37 i Jämtland.

I Skaraborg var det allra billigast, där kostade matkassen 1078 kronor (en ökning med 168 kronor), dyrast var det i Västerbotten där samma matkasse kostade 1150 kronor (en ökning med 173,50 kronor). Medelvärdet ligger på 1138 kronor och i Jämtland var priset 1144 kronor (ökning med 180 kronor).

PRO har även undersökt enskilda butiker i olika kategorier. Där visar det sig att ICA Maxi är billigast, där kostar samma matkasse 933 kronor. Dessutom har de utsett de mest pensionärsvänliga butikerna, där hänsyn tagits till vilken service som erbjuds.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS