Optionsavtalet, gällande övertagandet av Härjedalsbjörnen i Sveg, mellan Härjedalens kommun och SFU, Svegs Företags och Utvecklingsförening förlängs till halvårsskiftet 2022. Detta beslutade kommunstyrelsen i Härjedalen i onsdags.

Avtal förlängs så Svegsbjörnen kan räddas

HÄRJEDALEN (JT) Optionsavtalet, gällande övertagandet av Svegsbjörnen i Sveg, mellan Härjedalens kommun och SFU, Svegs Företags och Utvecklingsförening förlängs till halvårsskiftet 2022. Detta beslutade kommunstyrelsen i Härjedalen i onsdags.

Publicerad

Nu finns ett förslag för att själva marköverlåtelsen ska äga rum. Innan allt nytt runt björnen är klarlagt, bland annat överlåtelsen av elanläggningen, står kommunen för elen fram tills att allt arbete med att bevara björnen är genomfört, säger Lars-Gunnar Nordlander (S), ordförande för Kommunstyrelsen i Härjedalen.

Det är SFU som begärt den nu beslutade förlängningen. Tills på sjuttiotalet låg en mack i området vid Svegsbjörnen. Nu har man upptäckt sättningar i marken där.

– Det finns en fem meter lång sättning i marken nära björnen. Det är ingen som har undersök markens beskaffenhet. Vi måste få detta undersökt, menar Bengt Persson, Ordförande för SFU, Svegs Företags- och Utvecklingsförening, och tillägger. När allt är utrett kommer vi att renovera Svegsbjörnen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS