Inget beslut om återvinning i Härjedalen - fortsatt utredning

HÄRJEDALEN (JT) Upprustning av alla återvinningsstationer eller nedläggning av tre, det var valet kommunstyrelsen stod inför men i stället ska situationen utredas ytterligare.

Publicerad

I Härjedalen finns totalt sex återvinningsstationer, i Funäsdalen, Hede, Sveg, Ytterhogdal, Lillhärdal och Lofsdalen. Av dessa är de två sistnämnda stängda på grund av brister i arbetsmiljön. Situationen har utretts och landat i två olika förslag.

Det ena går ut på att åtgärda alla sex återvinningsstationer till en kostnad om 84 miljoner kronor, eller att istället satsa på återvinningsstationerna i Funäsdalen, Hede och Sveg till en kostnad om 48 miljoner kronor.

När kommunstyrelsen samlades i onsdags kunde man dock inte fatta beslut om något av dessa alternativ utan skickade tillbaka ärendet till det kommunala bolaget Vatten och miljöresurs för vidare utredning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS