Annika Persson är ofta den som möter besökaren.

Drejeriet slutar med flaggan i topp efter 35 år

ÖSTERSUND (JT) I augusti stänger den klassiska konsthantverksbutiken mitt i staden, men de 15 keramikernas verk kommer att finnas tillgängliga i deras ateljéer.

Publicerad

Sedan 1987 har man kunnat gå in i butiken centralt belägen på Hamngatan och på senare år har det tillkommit en särskild utställningslokal där många långväga konsthantverkare fått ställa ut.

Det var Björn Dahlström som startade 1987 och ett par år senare blev det ett kollektiv av konsthantverkare som var anslutna. Flera av dem har hängt med i alla år och andra har tillkommit. Annika Persson ingick i den ursprungliga gruppen och är ofta den som möter besökaren i butiken. Hon berättar om bakgrunden till beslutet att lägga ned verksamheten i augusti:

— Nu har vi hållit på i 35 år och vi börjar bli nöjda med att vara på plats. Vi kommer också att sakna det så klart, men att alltid vara uppbunden på schema år från år, det känns lite jobbigt att fortsätta så. Vi börjar bli lite uppe i åren och det är ingen som vill fortsätta driva det här. Och så känns det faktiskt som att vi är på topp nu, säger Annika Persson som förklarar att det inte är ekonomiska skäl som ligger bakom utan tvärtom går försäljningen bra.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS