Elever från en skola i Myanmar, klass 7-9. Myanmar är ett av världens mest konfliktdrabbade länder och ett stort antal familjer har behövt fly sina hem. Ungefär hälften av dem tillhör folkgruppen rohingyer. Organisationen Act Svenska kyrkan finns på plats i flyktinglägren och erbjuder barnen psykosocialt stöd, barnsäkra platser och skola. Foto: Saw Ah Khee Chel/LWF Myanmar/Act Svenska kyrkan och Världens Barn

Insamlingen till Världens Barn ökar - bäst är Ragunda

LÄNET (JT) Trots tuffa ekonomiska tider ökar insamlingen med 18 procent i länet, Ragunda som haft sitt årliga “Gå för Världens Barn” placerar sig på niondeplatsen i den nationella kommunkampen.

Publicerad

Radiohjälpens insamling Världens Barn genomförs av SVT, Sveriges Radio P4 och UR i samarbete med 14 svenska civilsamhällesorganisationer och cirka 45 000 frivilliga.

Det har bland annat anordnats barnkörer och galor, bakats bullor och tårtor, samt pratats om barns rättigheter. Nu är de stora insamlingshelgerna med gala i SVT och sändningar P4 över och arrangörerna kan notera ett ökat engagemang.

Det är även tydligt i Jämtland där Ragunda hamnar i topp med 24,25 kronor per capita, följt av Strömsund med 5,31 per capita och Berg med 4,02 per capita.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS