Alva Edin.

Gratis mensskydd på Strömsunds skolor: Vad tycker unga tjejer i Strömsund om initiativet?

Publicerad

Alva Edin, 18 år: Initiativet är superbra. Vissa har inte råd med mensskydd, alla ska få kunna ta om de behöver, och slippa fråga skolsköterskan varje gång. Jag har inga problem med att fråga, men det skulle kännas bättre om det fanns på skoltoaletterna.

Linn Högström Persson, 17 år: Det är jättebra. Jag glömmer ofta ta med mensskydd till skolan, så det skulle vara skönt om det fanns på toaletterna. För yngre tjejer vore det också väldigt bra, det kan vara pinsamt att fråga någon annan om mensskydd, så det vore nog skönt för dem om det fanns på skolan.

Stina Edvardsson, 7:e klass: Det är jätteviktigt för unga tjejer att känna att någon har tänkt på dem, att de inte är ensamma. Det är skumt att det har tagit så lång tid att få gratis mensskydd, det borde ha varit en självklarhet för länge sen. Det kommer betyda jättemycket att kunna ta mensskydd på toaletterna på skolan, speciellt om man har oregelbunden mens, glömt mensskydden hemma, eller är orolig att fråga någon om man får låna. Vissa kompisar kan vara enklare att fråga, men det är inte alltid de är med.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS