Under vintern får Åre hälsocentral ta emot många skadade skidåkare och nu vill region Jämtland/Härjedalen uppgradera hälsocentralen till sjukhus. Foto: Skistar

Åre hälsocentral ska bli sjukhus

ÖSTERSUND (JT) Region Jämtland Härjedalen planerar att uppgradera Åre hälsocentral till sjukhus som beräknas stå klart i slutet av 2024.

Publicerad

– I Åre är vi duktiga på att hantera såväl planerade besök av invånare och turister, som akuta sjukdomar och skador, bland annat från skidåkning och cykling. Vi gör redan mycket som skulle kunna utvecklas, säger Kerstin Norrbin, verksamhetschef för nära vård i Åre, Krokom och Strömsund till JT.

– Idag är 10 351 listade i Åre kommun varav Åre hälsocentral har 4564. Antal anställda ca 50 under lågsäsong, ett tiotal mer under högsäsong, säger uppger Kerstin Norrbin.

Hon uppger att efter förfrågningar om att avlasta akutsjukvården i Östersund väckte hon idén att göra Åre hälsocentral till sjukhus och nu inleds en förstudie som ska vara klar senast vi årsskiftet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS