Vid tio tiden på fredagsförmiddagen öppnade den tredje isvägen på Storsjön. Nu kan fordon upp till två ton färdas från Håkansta via Norderön till Isön och vice versa.

Tredje isvägen på Storsjön öppnade på fredagen

STORSJÖN (JT) Vid tio tiden på fredagsförmiddagen öppnade den tredje isvägen på Storsjön. Nu kan fordon upp till två ton färdas från Håkansta via Norderön till Isön och vice versa.

Publicerad

– Det är länge sedan vi hade alla tre isvägar öppna. Det är dessutom riktigt tidigt. Jag är rent av lycklig, en härlig dag på jobbet, säger isvägsansvarige Per-Ola Zackrisson på Trafikverkets Färjerederi och ler.

– Det kan vara sju eller åtta år sedan alla tre isvägarna var öppna. I fjol kunde vi inte öppna Vällviken isen och 2020 var ingen isväg på Storsjön öppen, berättar Per-Ola Zackrisson på Trafikverkets Färjerederi.

Dock är Vällvikenisen tillfälligt stängd sedan torsdag kväll, detta på grund av att det blåst ordentligt och drivit igen.

– Här på Håkansta isen verkar det som snön blåst förbi. Här är det riktigt fint. Vi jobbar med att ploga Vällviken isen för att kunna öppna den snarast möjligt, säger Per-Ola.

Det är längesedan alla tre isvägarna på Storsjön var i drift samtidigt.

– Det kan vara sju eller åtta år sedan det inträffade senast. I fjol kunde vi inte öppna Vällviken isen och 2020 var ingen isväg på Storsjön öppen, berättar Per-Ola Zackrisson på Trafikverkets Färjerederi.

Powered by Labrador CMS