Ung Reporter

Eleverna Ronja Gustavsson Myrén och Tove Tander är oroliga över att någon ska bli skadad

Unga elever oroade över smällare på Torvallaskolan

TORVALLA (JT) Smällare och raketer har smällt på skolan sedan starten av vårterminen och det med en till två raketer per dag. Men på onsdagen smälldes det tre raketer på samma dag och en av dem träffade en elev på skolan.

Publicerad
Rektor Carina Hansson stängde skolan i förtid efter att tre fyrverkeripjäser skjutits av. Två elever är nu polisanmälda.

Den första kastades ner från övervåningen genom spiraltrappan, den andra sköts från trapphuset och den tredje, som träffade en elev, sköts från en av korridorerna in till ljusgården. Eleven som träffades blev skärrad men skadades inte.

Det var här i spiraltrappan som en raket fyrades av

–Något sånt här har aldrig hänt på skolan, säger rektor Carina Hansson.

Hon skickade hem alla elever vid 14-tiden och kontaktade även polisen. Många elever är rädda och oroliga men det är inget som stoppar deras fortsatta skolgång. Två elever har blivit avstängda och polisanmälda. En sådan här sak är allvarlig.

–Man blir rädd och orolig för att någon ska bli skadad, säger eleverna Ronja och Tove 

Något som skulla vara kul, så tänkte eleverna men tyvärr var det inte kul. Dom gick över gränsen när en elev blev träffad. Rektorn fick en anonym film och hon kunde identifiera eleverna och det är något som är bra:

–Man kan skicka in anonyma tips så att det är lättare för mig att identifiera de som gör det, om det händer fler gånger. säger rektorn. 

–Det är hemskt att det händer. Jag har aldrig tidigare sett något sådant på en skola, säger kuratorn på skolan

Polisen har varit på skolan och pratat med eleverna för att informera dem om vad som händer när man gör sådana saker och att det finns konsekvenser för det.

Torvallaskolan stängdes efter det skedda
Powered by Labrador CMS