Ångsta skola. Foto: Torbjörn Aronsson. Arkivbild

Ångsta skola läggs ned

ÅNGSTA (JT) Dragkampen mellan de tre skolorna söder om Brunflo har länge varit till Tandsbyns fördel, nu står det även klart att skolan i Fåker troligen får bli kvar till skillnad mot den i Ångsta.

Publicerad Senast uppdaterad

Tjänstemännen har tidigare föreslagit en nedläggning av skolorna i Fåker och Ångsta för att enbart satsa på den i Tandsbyn.

När politikerna i barn- och utbildningsnämnden samlades visade det sig dock att mittstyret i Östersunds kommun, Socialdemokraterna och Centerpartiet yrkade på att tjänstemännen får i uppdrag att göra en ”fördjupad utredning baserat på ett inriktningsbeslut att det ska vara två skolor i de södra kommundelarna varav en i Fåker”.

Enligt den tidigare genomförda utredningen kostar det cirka 190 miljoner kronor att bygga en ny skola i Tandsbyn för 175 elever i klasserna F-6 som ska samlokaliseras med en förskola för ungefär 100 barn.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS