Anton Hammar (S). Foto: Simon Gunnholt.

Klart: Elever i Bispgården flyttas till Hammarstrand

RAGUNDA (JT) Kommunstyrelsen har nu beslutat att flytta Järåskolans elever i Bispgården till Kullstaskolan i Hammarstrand. – Det är den smidigaste och bästa lösningen, säger Anton Hammar (S).

Publicerad

Bakgrunden till beslutet är att den nya majoriteten vill driva igenom stora sparpaket. I det ingår att kommunen säger upp hyresavtalet för skolmodulerna i Bispgården. Moduler som sattes upp i somras, efter att Järåskolan dömts ut av den förra majoriteten.

Fram till dess att hyresavtalet är uppsagt ska eleverna i Bispgården flyttas till Kullstaskolan, samtidigt som barnen på Småfolkets förskola i Bispgården får flytta in i modulerna.

– Det här beslutet tas av flera olika anledningar. Vi har problem på Småfolkets förskola, där vi inte klarar brandskyddet. Lokalproblemen måste lösas skyndsamt och när kommunen inte har pengar så är en flytt till modulerna det som kräver minst anpassningar, säger Anton Hammar. Järåskolans elever får från och med hösten börja gå i Kullstaskolan, dit det är cirka två mil. Och det här har upprört föräldrar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS