Ann-Britt Bergqvist. Foto: Camilla Olsson, Tidningen Husdjur.

Ann-Britt i Vagle utsedd till Årets Djurskötare

FRÖSÖN (JT) En av branschens finaste utmärkelser går till Ann-Britt Bergqvist på Vagle Lantbruk. Ständiga förbättringar av produktionen anges som en viktig motivering till priset, som delades ut vid SLU Alnarp utanför Lund på en särskild mjölkdag.

Publicerad

Priset delas ut varje år till någon som utmärkt sig för god djurskötsel förenat med gott företagande. Det består av 10 000 kronor till en utbildningsresa, en statyett skapad av konstnären Annika Bergman, samt blommor. Bakom står Tidningen Husdjur och Ladugårdsförmännens Riksförbund. 

Juryns motivering lyder: 

”Ingenting lämnas åt slumpen på Vagle Lantbruk. Med känsla för detaljer lotsar Ann-Britt Bergqvist målmedvetet produktionen till ständiga förbättringar. Foder, avel, mjölkning och juverhälsa är några av de områden där hon med nyfikenhet och intresse hittat nya vägar som tillsammans lett fram till en ökad produktion. För det belönas hon med Årets Djurskötare.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS