Ann och Linnea Eriksson från Östnårbuan i Hackås blev Årets Kulturbärare. Foto: Torbjörn Aronsson

Prisregn på Heimbygdas årsstämma

LÄNET (JT) Nio priser delades ut till privatpersoner och hembygdsföreningar för olika insatser inom kulturarvsområdet, när Heimbygda, Jämtland/Härjedalens Hembygdsförbund hade sin årliga stämma på Frösö Park Hotel.

Publicerad

Sedan länets hembygdsföreningar och andra aktörer haft sina möten blev det dags för prisutdelning under lördagens årsstämma. Johan Olsson som bor i Ås men ursprungligen kommer från Bjärme har utvecklat sajten jamska.com var årets mottagare av ”Årets språkpris för Jamska”. 

-Mamma och pappa pratar jamska och har alltid gjort, de pratade bara jamska med telefonförsäljare, vilket jag tyckte var konstigt. I Bjärme, jag är född i början av 90-talet, så pratade de flesta i byn jamska. Jag kunde jamska och förstod det, men sedan när man flyttade in och skulle gå gymnasiet i stan så märkte jag att det är ingen som kan jamska längre. Alla från Östersund eller Frösön kan inte jamska ord. Så kort och gott vill jag bevara jamska, jag vill att folk ska kunna jamska, sade Johan Olsson i sitt tacktal. 

Efteråt fick JT en pratstund med Johan: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS