Ottfjällets förskola första utsläppsfria byggarbetsplatsen i EU

ÖSTERSUND (JT) I ett banbrytande projekt samarbetar kommunen med andra aktörer för att bygga förskolan i Torvalla med eldrivna maskiner.

Publicerad

Detta som ett led i projektet ”klimatledare inom offentlig upphandling” som regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige har drivit tillsammans med sex kommuner. Målet är att öka takten i omställningen genom klimatkrav i offentliga upphandlingar och kommunen samarbetar förutom med Fossilfritt Sverige även med Volvo Construction Equipment och Skanska.

- Det är oerhört glädjande att vi har kommit så långt i utvecklingen av elektrifierade arbetsmaskiner att vi nu kan dra igång den första utsläppsfria byggarbetsplatsen inom EU. Bygg- och fastighetssektorn står för ungefär 20 procent av Sveriges totala utsläpp, och av dem står arbetsmaskinerna för en betydande del. Genom att efterfråga de utsläppsfria maskinerna snabbar vi på utvecklingen och gynnar de företag som går i täten. Nu kavlar vi upp ärmarna så att detta blir den första av många kommande utsläppsfria byggarbetsplatserna runt om i Sverige, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS