Avspärrningar i Lövlunda vid provtagning efter föroreningar

ÖSTERSUND (JT) Ett område i Rannåsens naturreservat utreds nu för att se hur mycket föroreningar som finns kvar efter en soptipp.

Publicerad Senast uppdaterad

I området finns skidspår och avspärrningar har nu satts upp i en del som är beläget ungefär en kilometer öster om Östersund Arena, på andra sidan Litsvägen. Här har från 50-talet fram till 1974 funnits en soptipp där allt möjligt kastades och nyligen har provtagning av myrvattnet visat förhöjda halter av PCB och vissa metaller.

- I Lövlunda har vi tidigare tagit prover i grundvattenrör vid soptippens utkant utan att det visat några särskilda föroreningar. Nu tog vi ett annat prov på ytvattnet för att få en mer heltäckande bild. Det var vid det provet vi upptäckte de förhöjda halterna, säger Kristina Kenning som är chef för sektor Avfall VA på Östersunds kommun.

Nu spärras det aktuella området av för att kommunen ostört ska kunna ta prover och utreda situationen. Skidspåren berörs inte av avspärrningarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS