Knatter och blårök när starten går för Poker Run.

Full hand av mopeder – gav kortseger

ÖSTERSUND (JT) Kåk, fyrtal eller straight flush. Bäst hand gällde när entusiasterna Tomas Noterius och PerErik Linde arrangerade veteranmopedträff av det ovanligare slaget - ett Poker Run.

Publicerad

När ett gäng veteranmopedentusiaster samlas och varmkör sina klenoder då går varken skönsången (nåja) i tvåtakt eller blåröken spårlöst förbi. Och så var det i Badhusparken i lördags. För det var därifrån som ett drygt femtiotal gamla eller ännu mer ålderstigna mopeder knattrade iväg på länets sannolikt första Poker Run med moppekoppling.

-Vi har lagt upp en cirka tre mil lång runda på små vägar till Ås och Kännåsen. Längs sträckan finns fem bemannade stationer. Där ska man stanna och dra ett spelkort ur leken som funktionären håller fram. Den som har ”bäst hand” när man går i mål på Stortorget tar hem segern, beskriver Tomas Noterius och tillägger att han och PerErik Linde först var tänkt att arrangera Poker Run under motorhistoriska dagen den 6 juni.

-Men det var flera som önskade att vi sköt upp tävlingen till yranveckan, så då gjorde vi det, säger Tomas och konstaterar att veteranmopederna väcker intresse bland yranbesökarna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS